Hackat & Malet
1-2-3-4-9-10 april 2010

Den här föreställningen började vi planera på sommaren 2009. Det har sina nackdelar att vara ute i så god tid eftersom man omöjligt kan veta vad som ska vara aktuellt och rykande färskt kommande vår. Nåja, vi spånade på i vanlig ordning och började under hösten repetera så smått.
Då bestämde sig vår orkester, Kraxbandet, för att hoppa av (i alla fall tillfälligt). Sökande efter ett nytt påbörjades och till slut fick vi hjälp från oväntat håll. Vi lånade ut Thomas Karlsson till Lekebergarna under januari och februari och fick som tack för hjälpen ”låna” musiker av dem. Vi döpte dom till Non Stop eftersom de var hart när omöjliga att få stop på och för att de hade så snygga skjortor på föreställningarna.
De lånade herrarna var Kent Steén (gitarr), Thomas Dahl (klaviatur) och Stefan Ekström (trummor). Dessutom övertalade vi Pelle Andersson från Kulturskolan att vara med på bas. Detta gick alldeles utmärkt och vi är så lyckliga över att vi fick ett erfaret revyband med oss.
Tre nykomlingar på scenen hade vi också med, Ingela Johansson tog klivet från PR till bondkäring och läderbrud från en viss klubb i närheten. Ulrika Tångring och Henric Bergwall förgyllde föreställningarna med både fiolspel, sång och agerande. För övrigt var vi det vanliga gänget på scenen och Barbro och Krister stod för mat och dryck (vi serverade så klart).
Hackat & Malet var den första revyn vi direkt förlade ut till Rosendal och denna gång slog vi till med sex föreställningar varav de fyra första över påskhelgen. Namnet Hackat & Malet kom till i planeringsstadiet då vi vände och vred på ord och liksom malde ihop en föreställning. Påsken blev annars ett genom-gående tema. Lite besvärligheter skulle vi givetvis drabbas av efter den värsta vintern i mannaminne; nämligen en häftig tjällossning !! Den vanliga stora bussen fick inte köra på grusvägen så Hallsbergsbuss gjorde en utomordentlig insats och fixade småbussar. Även denna gång gick föreställningarna väldigt bra och det var slutsålt. Sista helgen gick allra bäst och det kändes som att vi lätt kunde fortsatt med flera föreställningar

Susanne Karlsson, ordförande Kraxkompaniet
 

Medverkande aktörer:

 

Britt-Marie Erlandsson, Charlie Broström, Erica Karlsson, Henric Bergwall, Ingela Johansson, Inger Broström, Jenny Gunnarsson, Krister Grankvist,
Marie-Helen Berggren, Roger Hallblom, Susanne Karlsson,
Thomas Karlsson och Ulrika Tångring.
Produktion Susanne Karlsson, Kraxkompaniet, Sture Johansson, Studifrämjandet.
Regi: Inger Andersson, Marie-Helene Berggren
Kläder: Bittan Gustavsson  
Teknik: Roger Grännsjö, Marianne Persson
Scenarbete: Isabel Berggren  
PR, Webb, Facebook

Ingela Johansson, K-G Johansson, Kristina Larsson, ensemblen och Rosendals festgård

Mat & Dryck

Barbro Andersson och Christer Claesson