Aktuellt från Kraxkompaniet 2009
Aktuellt från Kraxkompaniet 2010
Aktuellt från Kraxkompaniet 2011
Aktuellt från Kraxkompaniet 2012
Aktuellt från Kraxkompaniet 2013

Sidan uppdaterad:2014-01-01
 
     
2013-11-13Anmälan via webb: sodra.narke(A)studieframjandet.se
 

 
 

Vid anmälan via webb, Skriv "Linedans" på ämnesraden

 
     
2013-11-11

Föreläsning om "Kemikalier i var vardag" med Maria Larsson, forskare vid Örebro Universitet föreläser om hur vi skall välja miljösmart vid inköp av mat, kläder, inredning mm.
Fri entré så välkomna till Sturepalatset, Järnvägsgatan 18 i Kumla den 21 november kl. 18.30.

 
2013-09-11

 
2013-09-11            Klipp ur NA 2013-09-11  
 

Sedan tre år tillbaka har revyföreningen Kraxkompaniet haft verksamhet i de lokaler Studiefrämjandet hyrt i Sturepalatset. Då har konsultföretaget Elva varit fastighetsägare och haft sin egen verksamhet på undervåningen. 
– Nu ville de expandera och flytta in i nya lokaler, och då ville de sälja. Vi har ju redan så mycket verksamhet här, så nu har vi köpt huset, säger Sture Johansson, verksamhetsledare på Studiefrämjandet, och fortsätter.
– Det här är den största investering vi gjort i Kumla. 2,5 miljoner kommer vi att investera totalt.
Då ingår vissa redan genomförda renoveringar, och näst på tur är yttertaket.
– Vi vill att folk ska tycka det är trevligt att bo i Kumla, och de ska kunna vara med själva och göra aktiviteter, poängterar Sture.

Även om Studiefrämjandet kommer att vara fastighetsägare, blir det Kraxkompaniet som kommer att sköta själva verksamheten. 
– Ja det är vi som kommer att göra jobbet, instämmer Susanne Karlsson, ordförande i Kraxkompaniet.
– Just nu letar vi aktiviteter att ha på dagtid. Jag vill verkligen starta en seniorteater till exempel. Sykurser, stickkafé och liknande kan det nog också bli till en början, säger Susanne. 
– Alla som har idéer får höra av sig. Det är öppet för alla kulturella aktiviteter. Fokus kommer dock bli på teater och revy, säger Sture.

 
2013-08-29

Kallelse till medlemsmöte 12 september kl. 1900 i Sturepalatset.

 
 

Vi tänkte berätta om våra planer för höst och vår. Sturepalatset blir vårt eget och mycket ny verksamhet behöver skapas. En hel del renovering och förändring av stället ska göras och nya kunskaper behövs i vår förening. Vi ska också välja in två nya medlemmar i vår styrelse vilket togs ett första beslut om på vårt årsmöte i våras.

Är du sugen på att vara med i vår förening? I ett revy- och teatersällskap finns många uppgifter. Man kan sjunga, spela, dansa, spela teater givetvis men man är lika viktig om man kan laga mat, diska, snickra, sy eller har en teknisk kompetens. Det finns säkert fler saker vi inte ens tänkt på men marknadsföring och sponsring är ytterligare en sak vi behöver bli mycket bättre på. Varmt välkommen om du tycker det verkar skoj att vara med oss. Vi har mycket roligt ihop ska ni veta.

   På agendan:

      ● Presentation av föreningen, Sturepalatset och Studiefrämjandet.
● Val av två ledamöter till vår styrelse. Föreslagna medlemmar är
   Susanne Åsenlund och Camilla Helander.
● Höstens planer för scenen presenteras.
● Planer för Sturepalatset. Planering och diskussion.
● Miljöpolicyn vi bestämt oss för planeras.
● Övriga frågor.

Varmt välkomna alla medlemmar och även ev. blivande medlemmar...

Styrelsen Kraxkompaniet gm. Susanne.·
      

 
 

Aktuellt från Kraxkompaniet 2013

 
2013-04-13

Aktuellt i Kraxkompaniet efter årsmötet
På årsmötet kom ett ganska stort antal medlemmar vilket var glädjande. Några nya krafter fanns också på plats och det var också mycket trevligt. Det ändrar sig inte så mycket år från år i vår förening och de som satt i styrelsen 2012 håller sig fortfarande kvar. Jag, Susanne Karlsson blir ordförande ett år till och efter konstituering är det också så att Per Berggren är vice ordförande, Britt-Marie Erlandsson sekreterare, Ingela Johansson vice sekreterare, Charlie Broström är kassör och Bittan Gustavsson och Inger Broström är suppleanter. Vi bestämde också att vi ska ha ett extra medlemsmöte och välja in ytterligare två medlemmar och en av dessa har vi redan börjat introducera i vår förening och om allt går som det ska på det medlemsmöte vi planerar att ha torsdagen den 15 augusti så väljs Susanne Åsenlund då in som ledamot. Vi har ytterligare ett förslag men den personen är ännu inte tillfrågad så det är bäst att inte gå händelserna i förväg.

Ekonomisk berättelse (vi har lite pengar att investera i palatset), budget, verksamhetsberättelse och verksamhetsplan godkändes och om det kan ni läsa på egen hand. Det rapporterades om att vi varit jury till Revy SM i kategorin sketch och i det sammanhanget sett 56 sketcher och valt ut sex stycken vi gillade extra mycket. Jag, har hållit föredrag på Rotary om vår förening och lite annat smått och gott. Under året har ca 15 föreställningar hållits på Sturepalatset och drygt 1000 besökare har varit på plats.

På gång framöver
Vi tar ju över Sturepalatset alltmer och från och med augusti helt och hållet även dagtid och för det tackar vi Studiefrämjandet alldeles särskilt. Vi har planer på att fixa till köket, ordna en läktare för ljud och ljus och fixa till fönstren. Till allt jobb behövs många händiga medlemmar så varmt välkommen.Vi har också tankar på verksamhet på dagtid och idéer mottages tacksamt.  

Till hösten planeras följande:
- En föreställning för Studiefrämjandets distrikt 29 augusti
- Forever Young  är bokade den 19 oktober.
- Westernkväll en favorit i repris prel.någon gång under sept.
- Historiekvällar med pub planeras.
  Trivsamma kvällar med lite roliga historier, musik, i trivsam  pubmiljö.
- Julshow: Varför ta bort ett vinnande koncept.
   Vi undersöker möjlig- heter att fortsätta för tredje året i rad med en  
   julshowsrevy med Kraxkompaniet, Kraxkören och Minikraxarna.        
   Förslag på datum: premiär lö 23/11, 29, 30/11, 6/12, 7/12 ev. en  
     extra 14/12 (lö).
- Miljöföreläsningar ordnar vi tillsammans med Susanne Eriksson
  på Studiefrämjandet. Någon per termin.
- Nostalgipub: utgå från Nostalgifilmen och sidan som finns om
  Kumla på Facebook
  Ta detta för högst preliminära tankar och idéer från styrelsen.
  Vi tar tacksamt emot fler roliga förslag.
  Varmt välkommen den 15 augusti om du är eller vill bli medlem i
  Kraxkompaniet.
  Susanne

 
2013-04-13

Verksamhetsberättelse för Kraxkompaniets stödförening 2012.
När man läser Kraxkompaniets verksamhetsplan för 2012 ser man att vi gjort så gott som allt vi planerade utom att byta namn. Det blev för krångligt att ta bort ”stödförening” från allt, så vi tar helt enkelt bort det till vardags och det får hänga med i officiella sammanhang.

Året har präglats av intensiv verksamhet, i huvudsak på Sturepalatset. Det startade med att Forever Young hade en populär danskväll 28 januari. Publiken älskar verkligen att dansa när de kommer, vi fick till och med åka till förrådet och hämta dansskor åt en kvinna som glömt sina hemma. Våren fortsatte med ”Made in Kumla” den 18 februari, som sattes upp av Länsteatern tillsammans med oss. Där fick hugade Kumlabor uppträda med vadhelst de önskade och givetvis tog flera Kraxare chansen. Det hela filmades för webb-TV och hela palatset svämmade över av kablar. Det var mycket verkstad för klent resultat kan tyckas, för det gick att se detta på nätet efter mycket om och men och bara ett litet tag. Men skoj var det.

Därefter planerade vi två temakvällar. En Engelsk Pubafton med mordgåta och musik i mars och en Vilda Westernkväll i april. Dessa temakvällar blev något av det mest lyckade vi gjort. Det lockade verkligen publik, det var roligt och det gav klirr i kassan. Westernkväll blev det ytterligare en i september och Engelsk Pubafton med mordgåta återkommer våren 2013. Lite nya grepp togs denna vår. Per Berggren regisserade mordgåtan och var också ”pappa” till Westernkvällen. Många av oss sjöng på countrylåtar hela året och några som aldrig sjungit på scenen förut tog steget att testa. Det enda vi ångrade var att vi bara körde en föreställning åt gången.

Hösten startade som sagt med Western samtidigt som vi startade repetitionerna av vår julshow som vi kallade Julstök. I Westernkvällen tillkom ett mycket populärt inslag av Linedance, eftersom vi fått en ny dansant medlem som heter Ulrica Rapp. Tack vare henne så blev det också dansnummer i Julstök. Ytterligare en ny medlem, Therese Carlsson, tog tillsammans med Ulrica hand om Minikraxarna som gjorde stor succé i Julstök. Kraxkören var också precis som i fjol ett givet inslag och Kraxkompaniets huvudensemble tog större plats med fler sketcher och solister som sjöng efter publikönskemål. Julstök blev på det hela taget mycket lyckat, både publikt och ekonomiskt. Vi fick otroligt mycket beröm för den showen och många gillade blandningen av sketch, musik, barn och kör.

En del annat har också skett på Sturepalatset under hösten och som exempel kan nämnas ”I Afton Dans” med Anders Ekstrands Måbrakörer som sjöng danslåtar i körform och folk dansade glatt kvällen lång i september. Kraxkören hade ett populärt Allsångscafé i oktober.

En annan gren som vi utvecklat är att arrangera saker för företag. Vi har under året haft hand om Sveas personalfest, Hårmetropolens 25-årsjubileum och ett bröllop då en av ElVas anställda gifte sig. Vi hyr inte ut Sturepalatset hur som helst men vi kan arrangera en helkväll och fixa allt de vill inklusive underhållning. Dessa evenemang har varit mycket lyckade och också gett ekonomiska tillskott.

 
2013-03-13

Årsmöte Kraxkompaniets Stödförening.
Fredag 5 april kl.18.00 på Sturepalatset.

Efter årsmötet enklare förtäring. Därför vill vi ha anmälan så vi vet hur måmga som tänker komma. Kallelsen gäller alla medlemmar vilket naturligtvis betyder att även anslutna familjemedlemmar är fullvärdiga medlemmar. Kallelsen har även gått till några som ännu inte betalat medlemsavgiften för 2013 och dessa kommer att få en särskild påminnelse.

Charlie Broström - Kraxkompaniets Stödförening

 
2013-02-04

En liten förhandstitt på vad som kommer under våren på Sturepalatset. Notera att nedan info är preliminär. Det kan bli ändringar

29 mars - 30 mars - 31 mars kl. 19.30
Engelsk pubafton med
mordgåta
"Våta spår" eller - "Hemskheter i en lokal porrkanal"
Läs mer här.

12 april kl. 19.30
Crossroad songs
En helkväll med Eric Claptons musik. Mer info senare:

11 och 12 maj 2013 kl. 17.00 (OBS: Ändrat datum)
Minikraxarnas barnmusikal "En musikal om vänskap