Aktuellt från Kraxkompaniet 2009
Aktuellt från Kraxkompaniet 2010
Aktuellt från Kraxkompaniet 2011

Sidan uppdaterad:2012-12-08
 
 

Aktuellt från Kraxkompaniet 2012

 
2012-12-08

 

Ikväll kör vi sista föreställningen av Kraxkompaniets julshow "Julstök" och vi tackar vår kära publik och alla medverkande för fem st lyckade föreställningar. Och sist men inte minst önskar vi alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR. Nu vilar vi men snart är det dags att börja jobba på vårens begivenheter här i Sturepalatset.

 
2012-09-25

Söndag 7 oktober kl. 16.00.
Allsångscafé på Sturepalatset.
Stationsgatan 18 Kumla

Vi sjunger gamla och nya godingar tillsammans
med KRAXKÖREN under ledning av Kristina Algotsson
och njuter av gott fika. Pris: 50 kronor för kaffe
3 sorters kaffebröd och underhållning.
Ingen förbokning behövs.
Varmt Välkomna !!

 
2012-04-14

Så var årsmötet avklarat. Det hölls på Sturepalatset torsdagen den 12 april 2012. Det genomfördes ganska snabbt med en uppslutning av dryga tio medlemmar. Årsmötet är väl inte det som drar mest folk, kanske. Inger och Charlie hade fixat fika åt oss. Mötet godkände snabbt verksamhetsberättelse, ekonomisk berättelse, verksamhetsplan och budget. Vi konstaterade att det är svårt att lägga en budget eftersom mycket av verksamheten är ny för oss då vi tar över en hel del från Studiefrämjandet. Vi har därför lagt oss i underkant. Valen gick lätt endast Inger Andersson (suppleant) och Thomas Karlsson (revisor) avgick och nya val gjordes. Resten satt kvar. Stort tack till Inger och Thomas för deras arbete med föreningens styrelse. För övrigt har vi dem kvar i verksamheten. Nedan följer lite handlingar ni gärna får läsa och ta del av. Jag, Susanne, tackar för förnyat förtroende.

Förslag till verksamhetsplan för Kraxkompaniets stödförening 2012

  1. Föreningen ska göra en stadgeändring och byta namn till Kraxkompaniet. För detta krävs ytterligare ett medlemsmöte. Och detta slopade vi när vi kom till den punkten på årsmötet och beslöt oss för att namnet får vara som det är.
  2. Kraxkompaniet ska verka för att öka sitt medlemsantal och startar detta med ett öppet hus i maj. Där intresserade kan träffa oss och veta mer om vår verksamhet och vad man kan göra hos oss. Med tillägget att vi får överlåta till styrelsen och se om det verkligen blir bra med maj. Kanske är september bättre.
  3. Vi genomför två temakvällar under våren 2012, Engelsk Pubafton 31 mars och Vilda Västernkväll den 21 april. Dessa producerar föreningen i samarbete med Studiefrämjandet men sköter allt självständigt.
  4. Vi ska gradvis ta över alla arrangemang på Sturepalatset under året. Studiefrämjandet kommer stå för hyran av palatset. Vi ser till att det bedrivs verksamhet i form av cirklar och evenemang i vår regi. Studiefrämjandet bedriver även andra cirklar på palatset utanför vår förening.
  5. Vi arrangerar en Julshowsrevy med premiär i november 2012. Gärna med inslag av fler så som kören och barnteatern om intresse från dem finns.
  6. Kraxkompaniet startar ett arbete gentemot företag som kan ha fester på Sturepalatset och vi underhåller och sköter om arrangemanget.
  7. Föreningen ska arbeta på att öka intäkterna i form av sponsring och bidragsstöd.
 
2012-03-04 

 

Kallelse till årsmöte Kraxkompaniets stödförening.
Torsdag 12 april kl. 19.00 på Sturepalatset, Stationsgatan 18.
Sedvanliga årsmötesförhandlingar. Välkomna.

 
2012-02-19 

Angående visningen av Cineplays webb-TV från "Made in Kumla"
Det kommer att gå att titta senare under veckan. Det gick att se det som direktsändning
, men nu får vi vänta några dagar tills det är utlagt på servern. Prova igen framåt onsdag/torsdag...

 
2012-02-18

Vill man se Made in Kumla i kväll och inte fått biljetter kan man gå in på cineplay.se (går först att göra ikväll strax innan 19.00) skapa dig ett konto där och se föreställningen direkt på webben (Webb-tv). Den här visningen från MADE IN KUMLA är gratis och kommer att finnas tillgänglig i 30 dagar.

VAD ÄR CINEPLAY?
Cinestar byter namn till Cineplay! Vi börjar sända live-event och konserter utöver det vanliga innehållet. Inom kort kommer du här även att kunna hyra kvalitétsfilm från hela världen.

Lördagen den 18 februari släpper Cineplay in sin första allmänna publik. Du som tittare kan enkelt skapa ett eget konto hos oss och logga in för att se sändningen. Som du kanske märker är sidan inte fullt utvecklad - vi har valt att släppa Cineplay som en alpha-release endast för dessa livesändningar. Vi kommer så småningom släppa en beta-release med ökad stabilitet, möjlighet att se inspelat material och ca 400 hyrbara filmer.Feedback är alltid välkommet, skicka den gärna till: feedback@cineplay.se

 
2012-02-08

Under våren planerar vi i Kraxkompaniet två temakvällar!
där även publiken aktivt kan få delta.
En Westernkväll där maten, musiken, inredningen och underhållningen har westerntema. Vi vill gärna att du kommer i cowboyhatt, boots eller en klänning värdig en saloonsdam av högsta klass.
Den andra kvällen ska ha något av Engelsk pubafton över sig. Lite engelsk allsång, något Mord i Midsomertema, engelsk musik och underhållning och givetvis mat, dryck och inredning.
Under april månad räknar vi med dessa begivenheter. Håll utkik här på hemsidan och efter affischer i vår lilla stad.

 
2012-01-28 

 

Du får vara med i kabaret!
"Made in Kumla" med proffs i ryggen på Sturepalatset...

Lördagen den 18 februari kl. 19.00 arrangerar Kraxkompaniet tillsammans med Länsteatern och Kumla Rikteaterförening en kabaret som heter "Made in Kumla" där Niclas Ekholm, Kalle Nilsson och Per Fritz från Länsteatern leder Kumlabor som är sugna på att uppträda på Sturepalatsets scen...

- De vill ha uppträdande av alla möjliga slag, vanliga och ovanliga, berättar Susanne Karlsson hos Kraxkompaniet. Projektet skall också göras i Karlskoga, Kopparberg, Askersund, Hällefors och Striberg, så folk från andra orter får söka sej dit, här på Sturepalatset skall det vara för bara Kumlingar...
- Vet ni någon som gör nåt annorlunda och som kan visas på scen, ni kanske skriver om något speciellt, så får ni gärna maila mej.

Jenny Tallen är ansvarig på Länsteatern 076-579 14 80 om ni vill ha mer information om helheten. Just nu är det min uppgift att med ljus och lykta hitta annorlunda uppträdanden som kan vara med den här kvällen...

- De kommer att få repa ordentligt minst en gång innan berättar Susanne. Men de får fixa det mesta av sitt nummer själva. Killarna från Länsteatern kan givetvis kompa med musik eller fixa något annat efter önskemål...Håll koll här på Kraxkompaniets hemsida för vilka datum som gäller för repetition osv.
Läs mer här på länsteaterns hemsida: 
http://www.lansteatern.se/forestallningar/116-made_in_lanet.aspx

 

Läs mer här

 

2012-01-01 

 

Så börjar ett nytt år i Kraxkompaniet.
Och med detta en ny aktuelltsida för 2012. Om ni av någon anledning skulle vilja "titta bakåt" så klicka bara på länken till det önskade årtalet överst på den här sidan. När ni tittat färdigt klicka bara på "Aktuelltknappen" till vänster i menyn så kommer ni tillbaka till 2012 års aktuelltsida. Svårare än så är det inte. God fortsättning förresten till er alla besökare hälsar webbredaktören...