Aktuellt från Kraxkompaniet 2009
Aktuellt från Kraxkompaniet 2010

Sidan uppdaterad:2011-12-22
 
     
2011-12-18 

Saxat ur Kumlanytt 2011-12-18
Du får vara med i kabaret!
"Made in Kumla" med proffs i ryggen på Sturepalatset...

Lördagen den 18 februari kl. 19.00 arrangerar Kraxkompaniet tillsammans med Länsteatern och Kumla Rikteaterförening en kabaret som heter "Made in Kumla" där Niclas Ekholm, Kalle Nilsson och Per Fritz från Länsteatern leder Kumlabor som är sugna på att uppträda på Sturepalatsets scen...

- De vill ha uppträdande av alla möjliga slag, vanliga och ovanliga, berättar Susanne Karlsson hos Kraxkompaniet. Projektet skall också göras i Karlskoga, Kopparberg, Askersund, Hällefors och Striberg, så folk från andra orter får söka sej dit, här på Sturepalatset skall det vara för bara Kumlingar...

- Vet ni någon som gör nåt annorlunda och som kan visas på scen, ni kanske skriver om något speciellt, så får ni gärna maila mej.
Jenny Tallen är ansvarig på Länsteatern 076-579 14 80 om ni vill ha mer information om helheten. Just nu är det min uppgift att med ljus och lykta hitta annorlunda uppträdanden som kan vara med den här kvällen...

- De kommer att få repa ordentligt minst en gång innan berättar Susanne. Men de får fixa det mesta av sitt nummer själva. Killarna från Länsteatern kan givetvis kompa med musik eller fixa något annat efter önskemål...Håll koll här på Kraxkompaniets hemsida för vilka datum som gäller för repetition osv.

Mer från Sturepalatset...

-
Forever Young spelar 60- och 70-talsmusik och vi har dans till detta eminenta band den 28 januari kl. 19.30. Entré: 120 kr och förbokning gäller. Sist de var hos oss så var det proppfullt och mycket uppskattat.

 
2011-12-14

Nu är vår Julshow över och vi kan glädjas åt två utsålda föreställningar och en uppskattad show. Många gillade blandningen av barn, kör och spex vilket gör att vi givetvis funderar på att göra detta till en tradition. 
Vi är mycket glada att kunna skänka Verdandi 6020 kr från försäljningen av det våra sponsorer skänkte. Publiken handlade ordentligt och var lyckliga över de humana priserna. 

Läs
mer
HÄR
2011-12-03 

 

Två stycken fullsatta sprakande julshower har nu avverkats.
Några bilder från föreställningarna till höger

Bilder
HÄR
2011-10-22 
Fyra fullsatta scenshower för sångruppen GLÖD...
Sånggruppen GLÖDs scenshow GLÖDHETT har fyllt Sturepalatset till sista plats (och lite till) fyra gånger nu. Två shower i september och två nu i oktober. Till råga på allt så har dom redan sålt slut på de två showerna nästa år, februari 2012. Har själv sett showen och kan bara konstatera att den är av proffsklass, både vad angår val av program, framförande och sånggruppens samspel med den utmärkta orkestern.
Kan också återigen konstatera att Sturepalatset ger en närhet och samspel mellan scen och publik som är enastående. Dess like finns inte i Kumla. Bådar gott inför Kraxkompaniets julshow den 2 och 3 december då de lite mera "dolda" delarna av verksamheten kommer att visa upp sig. Barnteatergruppen, dansgruppen, Kraxkören, delar av Kraxkompaniets revyensemble samt gästartister bjuder på en sprakande julshow.

Text: KG Johansson, webbredaktör

Bilder ur
GLÖDs
show
HÄR
2011-10-08

 

En tango för två - och många fler ...

Vad förknippas med ordet tango?
Är det återhållen passion, längtan eller en finsk vemodig höstton? Allt detta och mer därtill rymdes i lördagskvällens föreställning på Sturepalatset där Bodil Bendixson, alias Tangotanten, och Tord Sölvesson bjöd publiken välkommen till tangons temperamentsfulla värld.
Evenemanget var ett samarrangemang mellan Kumla Riksteaterförening och Studiefrämjandet. Från scenen tonade passionerade toner från ett flertal instrument och i pausen serverade revygänget Kraxkompaniet het soppa.
Att Kumla fått en ny teaterscen börjar sjunka in i Kumlabornas lokalsinne. Arne Wahlström, Kumla Riksteaterförenings ordförande sedan många år, välkomnade nytillskottet Sturepalatset vid Stationsgatan som innebär att föreställningar av ett annat format kan gästa Kumla.

”Älska, lid och släng ut sorgerna”
Tack vare sång, mycket dragspel, publikkontakt och en begåvad ackompanjatör och medaktör var publiken snart med på noterna. Tord Sölvesson var en ypperlig medspelare och dragspelare, som dessutom charmade damerna.
Till slut var hela salongen med och sjöng och gestikulerade till en finsk tango där refrängen löd ” Älska, lid och släng ut sorgerna”. Frasen sammanfattade på något sätt själva tangons kärna. Den skulle lika gärna kunna vara tagen ur ett trestegsprogram för att bli glad igen efter, exempelvis, ett kraschat förhållande. Den som lever med tango får inte bara utlopp för sina känslor, utan kommer sannolikt vidare fortare, steg för steg.

Förbereder julshow
Om man var ute efter att bli upphettad var det ett klokt beslut att styra fötterna mot Sturepalatset denna kväll. Bodil och Tords sång och samspel var allt annat än ljummet - och det var också idel glada miner och tillrop då publiken sa adjö och tackade för den kryddstarka anrättningen. Några som inte behöver tacka riktigt än är revyaktörerna i Kraxkompaniet. Hela söndagen kommer de att delta i en workshop som leds av Tangotanten. Målet är att bli ännu säkrare på publikkontakt, sångteknik och interaktion, närmast med den planerade julshowen på Sturepalatset i början av december i åtanke.

Text Kristina Jensen

Bilder
HÄR
2011-09-25

 

Styrelsemöte Kraxkompaniet den 3 oktober 18.30
Plats: Hemma hos Susanne. Anmäl till Susanne om ni INTE kan komma. Om någon utanför styrelsen vill komma, ring Susanne så hon vet...

 
2011-08-31

 

Filmsnutt från Kraxkompaniets "Visor och Klavertramp"
http://www.youtube.com/watch?v=p5PWoz4ESGA

 
2011-08-15

NA har varit och besökt repetitionerna av "Visor & Klavertramp" Läs artikeln HÄR

 
2011-07-09

Vårens höjdare " Visor & Klavertramp" kommer tillbaka.
På begäran spelar Kraxkompaniet två extraföreställningar den 26 och 27 augusti kl. 19.00. Entré inklusive revysupé från Rosendal 300 kr. Förhandsbeställning av biljetter kan du göra på telefon
019- 58 17 18 eller 070-216 44 94.
Du kan också beställa via internet/epost HÄR

 
2011-05-10

 

Kraxkompaniets Stödförening avhöll sitt årsmöte den 8 maj i Sturepalatset. Sedvanliga årsmötesförhandlingar enl. dagordningen.
Verksamhetsberättelse och revisionsberättelse godkändes av mötet
och lades till handlingarna. Styrelsen omvaldes till större delen.
Styrelsen 2011-2012  
Verksamhetsberättelse (pdf-fil)
Protokoll årsmöte (pdf-fil)

 
2011-05-01

 

Påminnelse om Kraxkompaniets stödförenings årsmöte
Söndag 8 maj kl. 14.00 i Sturepalatset, Stationsgatan 18
Som nuvarande eller blivande medlem kallas du härmed till mötet.
Medlemsavgiften för 2011 är 125 kronor för medlem och 50 kr för familjemedlem (boende på samma adress) enl. beslut vid föregående årsmöte. Avgiften sätts in på
bankgiro 272-4581 Kraxkompaniet. Du kan också betala kontant direkt till mej på årsmötet. Det är viktigt att vi får avgiften inbetald då det egentligen är den enda inkomstkällan som föreningen har. Uppmana gärna andra intresserade att bli medlemmar i vår förening. Välkomna till ett glatt gäng!
Skrivet av Charlie (kassör Kraxkompaniets Stödförening)

 
2011-04-09

 

Det kanske verkar lite förmätet att skriva en "recension" om en revy framförd av Kraxkompaniet på Sturepalatset, när man själv är medlem i deras stödförening. Trots det, kan jag ha objektiva ögon, öron och åsikter, och jag vill poängtera att det är "min" åsikt som åskådare jag framför här nedan. Har trots allt en viss erfarenhet av tidigare attraktioner i revyandets ädla konst.
Först och främst så placerar jag "Visor & Klavertramp" som den bästa revyn som Kraxkompaniet har producerat hittills. Egna kluriga  manus kombinerat med välkända melodier och vistexter av kända svenska kompositörer/textförfattare gör att du känner dej "hemma" på slätten mellan Blacksta och Säbylund.
Visorna/sångerna ackompanjeras av Krax egna orkester "Non Stop" diskret och med snygga arrangemang, och en liten udda sättning med 2 gitarrer, bas och trummor, plus att det alterneras friskt även på flöjt, munspel, ukulele mm.
Palatstallriken från Rosendals Festgård som inleder revykvällen gör inte ont att stoppa i sej, lax med vårprimörer och örtig potatissallad.
Kan av naturliga skäl inte räkna upp varenda nummer och alla medverkande men allt flyter på med 16 nummer i första akten och sedan kaffe med bit i pausen. Andra akten har 13 nummer men det är inget olyckstal utan innehåller revynummer av hög klass där man åldras med behag i "Boverian", en hejdlös drift med ett tänkt lyxboende för 60/70 plus. En klurig sketch om skofabriken Sture (som fått ge namn åt Sturepalatset) skriven av Roger Hallblom tar en oväntad vändning.
En uppvisning i konsten att "spåna" ges av Stefan Ekström och Krax nyförvärv Per Berggren i sketchen "Å fan". Egentligen gör jag fel här att bara nämna några namn ur en numera homogen ensemble där alla spelar sina roller rutinerat och med stor glädje. Allt beledsagat av utmärkt ljud och ljusteknik i detta Sturepalats som ger dej som åskådare en fenomenal närhet till de medverkande. Och tvärtom, de medverkande känner åskådarnas känslor ända in i märgen vilket vässar deras spel. Bättre lokal för en liten intim revy får man leta länge efter. Allt detta regisserat av det rutinerade paret Inger Andersson och "dotern" Mille Berggren. Till sist - jag vill inte avslöja kvällens höjdare, finalnumret. Det är en som sagt en höjdare och jag rekommenderar de som inte har biljetter, skaffa såna fort som ögat. De finns i servicebutiken på ICA Profilen eller kan beställas här på hemsidan.
Skrivet av KG JohanssonLänk
2011-04-06

 

OBS: Ändrat datum för Krax årsmöte
Årsmötet med Kraxkompaniets Stödförening är ändrat till
Söndag 8 maj kl. 14.00 i Sturepalatset, Stationsgatan 18
Som nuvarande eller blivande medlem kallas du härmed till mötet.
Medlemsavgiften för 2011 är 125 kronor för medlem och 50 kr för familjemedlem (boende på samma adress) enl. beslut vid föregående årsmöte. Avgiften sätts in på
bankgiro 272-4581 Kraxkompaniet. Det är viktigt att vi får avgiften inbetald då det egentligen är den enda inkomstkällan som föreningen har. Uppmana gärna andra intres-serade att bli medlemmar i vår förening. Välkomna till ett glatt gäng!
Skrivet av Charlie (kassör Kraxkompaniets Stödförening)

 
2011-02-15

 

Årsmöte Kraxkompaniets Stödförening torsdag 5 maj kl. 19.00
i Sturepalatset, Stationsgatan 18, Kumla.
Som nuvarande eller blivande medlem kallas du härmed till mötet.
Medlemsavgiften för 2011 är 125 kronor för medlem och 50 kr för familjemedlem (boende på samma adress) enl. beslut vid föregående årsmöte. Det är viktigt att vi får avgiften inbetald då det egentligen är den enda inkomstkällan som föreningen har. Uppmana gärna andra intresserade att bli medlemmar i vår förening.
Skrivet av Charlie (kassör Kraxkompaniets Stödförening)

Vill bara tillägga att vi förra året höjde medlemsavgiften ganska kraftigt eftersom det numera är den enda inkomst som Krax-kompaniets stödförening har. Vi hoppas därför att ni tycker det är värt att betala 125 kr. För medlemsavgiften hoppas föreningen kunna erbjuda trevligheter för medlemmarna med jämna mellanrum.
Skrivet av Susanne (ordförande Kraxkompaniets Stödförening)

 
2011-02-08

 

Som alla säkert har märkt så har webbredaktören mekat lite med hemsidan. Inga större förändringar egentligen, utan mera en fylligare  information om vad som händer i Sturepalatset där programmen avlöser varandra. I fortsättningen kommer den översta rutan att innehålla vilka evenemang som är på G inom den närmaste framtiden. I den rutan finns också en liten röd ruta -ÍNFO- som länkar till en sida med mera fyllig information om evenemangen.

 
2011-01-28

 

 Oj vilken succé de gjorde, grabbarna i On the Road Band.
Med Jocke "Cornelis" Norsten i spetsen och Krax egen Micke bakom på trummor. Sturepalatset var fyllt till bristningsgränsen, varmt och stämningsfullt med underbar Cornelismusik. Jag tror alla var nöjda och lyckliga då de gick hem. Extra roligt var det att vår första arrangemang utöver vår egen revy gick så lysande bra. Jag hoppas det gör att publiken gärna kommer tillbaka till oss för vi har mer på gång. Stort tack till vår eminenta servicegrupp som fixar fika, korv med bröd och annat smått och gott. Som städar efteråt i flygande fläng. Tack till kamrat R som fixade upp ljuset med  hjälp från S och som precis som alltid satt i teknikbåset. Ett extra tack till Indianerna och D-Å som snällt lånade ut stolar till oss. Självklart har jag redan tingat att de ska komma tillbaka i höst och spela igen.
Skrivet av Susann

Bilder
2011-01-05

 

Cornelisafton på Sturepalatset, Stationsgatan 18 i Kumla,
Onsdagen den 26 januari kl. 19.00


On the Road Band spelar och sjunger Cornelislåtar
Bandet består av Joakim Norsten, Micke Norsten, Christian Lindholm, Johan Elander och Emil Johansson.

Bandet hade en liknande spelning i Östansjö i mellandagarna som snabbt blev fullsatt, ta nu chansen i Kumla. Till vardags spelar alla utom Joakim (som är lärare) i olika band på heltid vilket gör att detta är ett unikt tillfälle att se dem tillsammans.

Förbokning av biljetter kan göras hos Studiefrämjandet på telefon
019-58 23 20, betalning sker på plats i Sturepalatset.
Ev. överblivna biljetter säljes på plats from. kl 17.00 den 26/1

I pausen kan du köpa enklare förtäring som korv med bröd, macka, dricka eller kaffe.

Välkomna alla vänner av Cornelis musik ...

 
2011-01-01

Ett Gott nytt 2011 kära publik och medlemmar!
2010 var ett händelserikt åt för oss i Kraxkompaniet då vi dels körde revyn Hackat & Malet på Rosendal under påsken och dels iordningställde vår nya revylokal, Sturepalatset, som invigdes med tre föreställningar under hösten. Aktiviteten har varit stor och många har hjälpt till. Sturepalatset är fantastiskt och vi vill verkligen tacka Studiefrämjandet för förtroendet och chansen att få en hemmascen i Kumla. Under 2011 kommer en hel del att ske där och för vår del planerar vi en kombination av "Visor och Oförskämdheter" (revynummer) under april månad. Andra evenemang kommer också att ske i Sturepalatset med diverse artister av olika slag. Håll utkik här och på Studiefrämjandets hemsida. Återigen,
ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla från Kraxkompaniet.